Pannaria nälkään

Tein äsken pannukakkua. Tein sen ensimmäistä kertaa veteen koska ei ollut kaurajuomaa (eikä maitoakaan tai vastaavaa). Nälkä kuitenkin oli niin kokeilin sen veteen tehdä. Lisäksi nuo jauhot on parasta ennen muutama vuosi sitten ja kananmunien päiväys kesäkuussa. Ei ainakaan vielä ole mitään myrkytystä noista tullut. Laitoin 3 kananmunaa, puoli litraa vettä, 1 tl suolaa ja nuo sekoitettuani annoin turvota taikinan noin puoli tuntia, jonka jälkeen hämmensin sekaan 1/2 dl sulatettua rasvaa. Sitten pellille ja uuniin. Ensin oli vähän päälle 200 uunin lämpötila mutta kun ei millään meinannut alkaa kysymään niin laitoin hetkeksi 250 asteeseen. Normaalisti paistuu aika nopeasti mutta nyt meni vajaa tunti että sain sen kypsäksi. Siitä tuli rapea, ihan pikkuisen kova ja yllättävän hyvän makuinen. Sokeria en laita yleensä pannariin ollenkaan. Söin noita kuumana rasvan kanssa 😋
Suihkuun menokin hieman siirtyi tuota tehdessä. Menen siis seuraavaksi suihkuun. 

Ylimmässä kuvassa oli jo valmis mutta alimmaisena olevan kuvan otin kun kokeilin onko tarpeeksi kypsää, jonka jälkeen päätyi vielä uuniin. Värikin tuossa on sellainen ettei kovin kypsälle näytä. Ihmettelin vaan kuinka kypsymisessä meni niin kauan... liekö syynä veteen tehty ja/tai vanhoista aineksista tehty. Mutten valita, hyvin maistui 😋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ystävänpäiväksi

Oli tarkoitus tehdä 4 ystävänpäivä korttia mutta innostus puuttui niin tein vain kaksi. Ne kaksi muuta korttia ovat valmiskortteja. Mutteiva...